Roger Berglund tillträder som chefredaktör för Enköpings-Posten

Roger Berglund tillträder den 27 maj som chefredaktör och ansvarig utgivare för Enköpings-Posten.

Enköpings-Posten har på kort tid kraftigt flyttat fram positionerna digitalt. Nu fortsätter förändringsresan i arbetssätt och i mötet med läsarna. I slutet av maj tillträder Enköpingsbon och mångårige publicisten Roger Berglund som ny chefredaktör och ansvarig utgivare för tidningen.

– Roger Berglund är en stark publicist och har allt som krävs för att ta Enköpings-Posten till nästa nivå. Han har ett stort hjärta för den lokala journalistiken, känner Enköpings kommun väl och har stark kompetens när det kommer till att driva digital utveckling inom lokal journalistik. Det finns ett stort engagemang och stora kunskaper på Enköpings-Postens redaktion, och jag är övertygad om att Roger Berglund kommer att leda och kanalisera detta väl, till stor gagn för läsarna, säger Kalle Sandhammar, vd för UNT som äger Enköpings-Posten.

Roger Berglund är 54 år och har arbetat som journalist i hela sitt yrkesliv, framför allt på Upsala Nya Tidning där han varit alltifrån lokalredaktör och sportreporter till nyhetschef och redaktionschef. Han har också suttit med i företagsledningen i många år och varit ställföreträdande ansvarig utgivare.

– Det är ett väldigt roligt uppdrag att fortsatta ta den lokala journalistiken in i en ny tid med allt vad ökad digitalisering innebär. Enköping utgör förstås inget undantag när det gäller att oberoende journalistik är grunden i ett fungerande demokratiskt samhälle. Lokal och närvarande media är – och kommer fortsatt att vara – viktig i en så expansiv och initiativrik kommun som Enköping, säger Roger Berglund.

Roger Berglund tillträder den 27 maj och efterträder Håkan Wikström som lämnar Enköping och Enköpings-Posten för att flytta till Värmland, där han ska börja på en tjänst på SVT i Karlstad.

NTM:s nya produktstrateg ska vässa den digitala läsarupplevelsen

Nu tar vi nästa steg i vår digitala resa. Den 19 augusti tillträder Linda Cederberg tjänsten som produktstrateg med ansvar för att utveckla NTM:s digitala nyhetstjänster för att skapa den bästa möjliga användarupplevelsen för våra läsare, kunder och samarbetspartners.

Tomas Mellgren tillträder som ekonomichef för NTM

Det blir Tomas Mellgren som tar över rollen som ekonomichef för NTM när nuvarande ekonomichef Jan Eric Johansson går i pension. Han börjar sin nya tjänst den 1 juni.
Kampanj på Pressfrihetens dag 3 maj 2024

Gemensam kampanj för den fria journalistiken

”Det är rörigt just nu. Men vi gör saker tydligare”. Det är huvudbudskapet när NTM:s nyhetstitlar på Pressfrihetens dag samlas i en gemensam kampanj för att uppmärksamma betydelsen av fri och oberoende journalistik.