NTM:s nya produktstrateg ska vässa den digitala läsarupplevelsen

Nu tar vi nästa steg i vår digitala resa. Den 19 augusti tillträder Linda Cederberg tjänsten som produktstrateg med ansvar för att utveckla NTM:s digitala nyhetstjänster för att skapa den bästa möjliga användarupplevelsen för våra läsare, kunder och samarbetspartners.

Linda Cederberg kommer närmast från rollen som redaktionell utvecklingschef på Bonnier News Local och har tidigare varit utvecklingsansvarig på bland annat SVT Nyheter. Den nya tjänsten som produktstrateg kommer att vara en nyckelroll för NTM:s digitala resa framåt.

– Hennes uppdrag är att driva och utveckla vår digitala nyhetsupplevelse. Linda kommer att vara den gemensamma nämnaren för detta arbete och kommer att spela en nyckelroll i vår digitala transformation. Det är en central position som kommer att samverka med alla våra olika affärsområden, säger Nicholas Gullberg, utvecklingschef på NTM.

Den nya tjänsten som produktstrateg lockade många sökande och efter en lång rekrytering föll valet på Linda Cederberg.

– Hon har lång och gedigen erfarenhet från att driva och leda innovativ produktutveckling inom mediebranschen, både som konsult och från olika roller på andra mediehus. Alltid med fokus på den digitala omställningen. Linda är både en erfaren strateg med förmågan att se nya utvecklingsmöjligheter och samtidigt en doer som är nära marknaden och kan fånga läsarnas behov och förväntningar, säger Nicholas Gullberg.

Uppdraget som produktstrategi innebär också att utforma affärsmodeller och intäktsgenererade strategier för att maximera NTM:s digitala tjänsters vinstpotential och skapa värde och nytta för våra kunder och läsare. Här kommer framtidens digitala nyhetsupplevelse att vara avgörande.

– Vårt mål är att alltid erbjuda en kundupplevelse i världsklass. Med hjälp av nya kompetenser, kraftfulla tekniska lösningar och vår långa erfarenhet inom lokaljournalistiken har vi nu alla förutsättningar för att nå våra högt uppsatta mål, säger Annie Lidesjö, COO på NTM.

Linda Cederberg tillträder sin nya tjänst den 19 augusti.

– Jag ser fram emot att komma till ett snabbfotat mediehus som ligger i framkant gällande produktutveckling och självklart att lära känna alla nya spännande kollegor. Jag har lång erfarenhet av att leda produktutveckling i stora och mellanstora mediehus och min mix av att ha arbetat med både journalistik, innehållsutveckling och affärs- och produktutveckling brukar vara en bra ingång i olika sammanhang och utvecklingsinsatser, säger Linda Cederberg. 

Jobba hos oss

NTM är mitt upp i en digital transformation och en arbetsplats i ständig förändring där vi utvecklas tillsammans. Vill du vara med på vår utvecklingsresa? Läs mer om hur det är att arbeta hos oss: Jobba på utvecklingsavdelningen

NTM:s nya produktstrateg ska vässa den digitala läsarupplevelsen

Nu tar vi nästa steg i vår digitala resa. Den 19 augusti tillträder Linda Cederberg tjänsten som produktstrateg med ansvar för att utveckla NTM:s digitala nyhetstjänster för att skapa den bästa möjliga användarupplevelsen för våra läsare, kunder och samarbetspartners.

Tomas Mellgren tillträder som ekonomichef för NTM

Det blir Tomas Mellgren som tar över rollen som ekonomichef för NTM när nuvarande ekonomichef Jan Eric Johansson går i pension. Han börjar sin nya tjänst den 1 juni.
Kampanj på Pressfrihetens dag 3 maj 2024

Gemensam kampanj för den fria journalistiken

”Det är rörigt just nu. Men vi gör saker tydligare”. Det är huvudbudskapet när NTM:s nyhetstitlar på Pressfrihetens dag samlas i en gemensam kampanj för att uppmärksamma betydelsen av fri och oberoende journalistik.