Nästa sporträttighet klar för NTM, Bonnier News och Gota Media – sänder Hockeyettan

NTM, Bonnier News och Gota Media fortsätter sin offensiva satsning på livesänd sport. Senaste nyförvärvet i rättighetsportföljen är Hockeyettan och kvalet till Hockeyallsvenskan.

– De lokala lagen engagerar verkligen på sina orter och hockeyfansen kommer att älska den här satsningen, säger Jens Pettersson, chef för redaktionell utveckling på NTM.
Förra säsongen sändes kvalet till Hockeyettan på Expressen och på lokala plattformar inom Bonnier News och NTM:s geografiska områden.

Nu utökas samarbetet mellan Hockeyettan och mediekoncernerna inför den kommande säsongen.
Alla matcher med 19 lag från Hockeyettan kommer att sändas på lokala titlar inom Bonnier News, NTM och Gota Media, plus att matcherna fortsätter vara tillgänglig på Hockeyettan Play och att hela kvalet till Hockeyallsvenskan även sänds på Expressen.

– Vi inledde vårt samarbete redan förra säsongen och vi har tillsammans jobbat hårt för att utveckla och utöka det, vilket vi nu har lyckats med. Nu når Hockeyettan ut såväl till den nationella som den lokala publiken, vilket är en kombination som passar vår liga perfekt, säger Jens Israelsson, vd på Hockeyettan.

Gota Media kommer att visa alla matcher med lag som Borås, Karlskrona och Kristianstad.

– Det här blir en diamant i vårt utbud av livesänd sport, då det handlar om lag som drar mycket publik och som våra läsare och tittare vill veta allt om, säger Lasse Hansson, livesportansvarig på Gota Media.

För Expressens del är detta ett sätt att stärka tidningens position som hockeyaktör.

– Vi storsatsar på hockey, bland annat genom att vi just nu sänder över 70 försäsongsmatcher, men också i vår vardag då vi bevakar svensk hockey på ett så initierat och kunnigt sätt som ingen annan gör, säger Pontus Weinemo, strategisk sportchef på Expressen.

Samarbetet mellan de tre koncernerna finns sedan tidigare kring bland annat basket, fotboll och innebandy.

– Det är häftigt att se den utveckling som skett hos oss på kort tid och hur populärt vårt livesända sportinnehåll är på våra olika titlar. Att vi kan göra detta tillsammans är en av nycklarna till framgången, säger Mattias Wallström, sportkoncept- och rättighetschef på Bonnier News.

Förvärvet av Hockeyettan betyder att NTM nu har följande sändningsrättigheter:

Hockeyettan till och med säsongen 2023/24
Ettan Herr, fotboll -2023
Elitettan Dam, fotboll -2026
Div 1 dam, fotboll -2026
Div 2 herr, fotboll -2026
Div 3 herr, fotboll -2026
Basketligan Herr -2028/29
Basketligan Dam -2025/26
SSL Herr -2024/25
SSL Dam -2024/25
Elitserien i bandy, herr -2027/28
Elitserien i bandy, dam -2027/28

 

Vid frågor:
Jens Pettersson, chef för redaktionell utveckling på NTM, 073-662 11 33
Mattias Wallström, sportkoncept- och rättighetschef på Bonnier News, 070-252 71 65
Lasse Hansson, livesportansvarig på Gota Media, 070-669 92 55
Jens Israelsson, vd på Hockeyettan, 072-743 24 25

NTM:s nya produktstrateg ska vässa den digitala läsarupplevelsen

Nu tar vi nästa steg i vår digitala resa. Den 19 augusti tillträder Linda Cederberg tjänsten som produktstrateg med ansvar för att utveckla NTM:s digitala nyhetstjänster för att skapa den bästa möjliga användarupplevelsen för våra läsare, kunder och samarbetspartners.

Tomas Mellgren tillträder som ekonomichef för NTM

Det blir Tomas Mellgren som tar över rollen som ekonomichef för NTM när nuvarande ekonomichef Jan Eric Johansson går i pension. Han börjar sin nya tjänst den 1 juni.
Kampanj på Pressfrihetens dag 3 maj 2024

Gemensam kampanj för den fria journalistiken

”Det är rörigt just nu. Men vi gör saker tydligare”. Det är huvudbudskapet när NTM:s nyhetstitlar på Pressfrihetens dag samlas i en gemensam kampanj för att uppmärksamma betydelsen av fri och oberoende journalistik.