Inomhusbild på cheferna för Fluid med Fluids logotyp i bakgrunden

NTM satsar på den kreativa affären

NTM, kraftsamlar och satsar på den kreativa affären genom reklambyrån Fluid.

NTM, har som resten av mediesverige, på nära håll fått se hur önskemålen hos sina samarbetspartners förändrats i takt med att medielandskapets karta ritats om. Konkurrensen om de lokala reklaminvesteringarna ökar och detsamma gäller antalet kommunikationskanaler. Därför har behovet av kreativ kommunikation med stor effekt aldrig varit viktigare.

I maj lanserades koncernens reklambyrå Fluid som är ett resultat av en stor genomlysning och omorganisation av koncernens kreativa kompentenser.
– Vi ser ett ökat behov av att skapa och leverera slagkraftig kommunikation till våra kunder, både på lokal och nationell marknad. Genom satsningen på Fluid kan vi erbjuda hela kedjan, allt från innehållsproduktion till stark lokal distribution i både våra egna, men också externa kanaler. Vår styrka ligger i det lokala i kombination med den breda kompetens vi kan erbjuda, säger Lina Hedenström, vd för NTM- koncernen.

På Fluid arbetar drygt 50 personer med olika spetskompetenser inom foto, film, ljud, content, design och webb. Såväl strategiskt som produktionsmässigt.
– Vi ser till våra kunders behov för att leverera skräddarsydda varumärkesarbeten i stort och smått. Vi är flytande mellan olika plattformar och låser oss inte vid befintliga kommunikationsvägar, säger Emelie Ingström, verksamhetschef för Fluid.

– I och med den här kraftsamlingen blir vi så pass spetsiga och breda att vi kan vara med och konkurrera med de största byråerna i Sverige och samtidigt bli en ännu starkare aktör på den lokala marknaden, säger Andreas Hult, byråchef på Fluid.

Fluid är starkt kopplad till våra mediehus som är verksamma från norra Småland upp till Luleå och inom koncernen ryms nitton prenumererade titlar och fem mediehus, som också tillhandahåller egna medierådgivare.
– Oavsett vilket mediehus eller vilken medierådgivare du än vänder dig till, som ny eller  befintlig kund, kan du ta del av Fluids mångsidiga kompetens. Det fiffiga med Fluid är också att vi, tillsammans med koncernens lokala mediehus, kan erbjuda helt unika kanaler och plattformar tack vare redaktionernas jobb med kvalitetsjournalistik ända sedan mitten av 1700-talet, säger Emelie Ingström.

Fluid lanseras med en rivstart då vi den 8 maj kl. 19:00 släpper musikvideon till IFK Norrköpings nya inmarschlåt som är specialskriven av Markus Krunegård.

Som en del i ett långsiktigt samarbete tillsammans med IFK Norrköping har Fluid fått uppdraget att producera musikvideon.

– Det känns riktigt kul att redan under första veckan som Fluid presentera ett samarbete med en av Sveriges största artister, säger byråchef Andreas Hult.
Livesändningen kommer att kunna ses gratis på Solidsport. Länk finns på https://ifknorrkoping.se/

Fluid och NTM hälsar både befintliga och nya kunder välkomna in i en helt ny kreativ värld där innehåll och exponering flyter samman.

NTM:s nya produktstrateg ska vässa den digitala läsarupplevelsen

Nu tar vi nästa steg i vår digitala resa. Den 19 augusti tillträder Linda Cederberg tjänsten som produktstrateg med ansvar för att utveckla NTM:s digitala nyhetstjänster för att skapa den bästa möjliga användarupplevelsen för våra läsare, kunder och samarbetspartners.

Tomas Mellgren tillträder som ekonomichef för NTM

Det blir Tomas Mellgren som tar över rollen som ekonomichef för NTM när nuvarande ekonomichef Jan Eric Johansson går i pension. Han börjar sin nya tjänst den 1 juni.
Kampanj på Pressfrihetens dag 3 maj 2024

Gemensam kampanj för den fria journalistiken

”Det är rörigt just nu. Men vi gör saker tydligare”. Det är huvudbudskapet när NTM:s nyhetstitlar på Pressfrihetens dag samlas i en gemensam kampanj för att uppmärksamma betydelsen av fri och oberoende journalistik.