NTM och Fluid nominerade till Publishingpriset

I torsdags tillkännagavs de nominerade till den nationella kommunikationstävlingen Publishingpriset. NTM:s kampanj ”De försvunna orden” är ett av de nominerade bidragen i kategorin Årets varumärkesannons.

Publishingpriset är genom sin breda bedömning och sitt omfattande tävlingsområde Sveriges mest heltäckande kommunikationstävling. Varje bidrag bedöms utifrån givna kriterier av en jury bestående av verksamma kommunikatörer.

I den nominerade kampanjen ville NTM väcka uppmärksamhet och belysa vikten av oberoende journalistik och det fria ordet i samband med pressfrihetens dag 2022. Det sekundära syftet var att tacka de som prenumererar och sprida stolthet till såväl prenumeranter som anställda. Kampanjen genomfördes förutom på kommersiella ytor även i redaktionell miljö där den visualiserade hur tidningens ord tynade bort. Kampanjen har kanalanpassats för att på ett effektfullt sätt dra nytta av de fördelar varje kanal har.

Bakom idén till kampanjen står NTM:s egna reklambyrå Fluid som bildade eget bolag tidigare i år. Fluids vd Andreas Hult angående att bli nominerad till Publishingpriset:
– För oss är det här ett kvitto på att vi gör kommunikation som berör men också att vi kan konkurrera med branschens bästa byråer. Det skapar självförtroende att fortsätta ta fram idéer som utmanar, sticker ut och som givetvis skapar effekt.

Förutom De försvunna orden har Fluid även bidrag nominerade i kategorierna ”Årets annons som marknadsför verksamheter, produkter och tjänster” samt ”Årets magasin geografiska områden”. Där tävlar bidragen Handlat online för Linden & Spiralen och Gotland 2022 för Gotlands Förenade Besöksnäring.
– Det som är gemensamt för bidragen som vi fått nominerade är att vi skapat dem i nära samarbete med kunder som också haft mod att låta idéerna och/eller det visuella uttrycket ta plats. Det krävs mod för att skapa kommunikation som gör skillnad, säger Andreas.

NTM önskar Fluid lycka till i tävlingen som avgörs 9 november.

NTM:s nya produktstrateg ska vässa den digitala läsarupplevelsen

Nu tar vi nästa steg i vår digitala resa. Den 19 augusti tillträder Linda Cederberg tjänsten som produktstrateg med ansvar för att utveckla NTM:s digitala nyhetstjänster för att skapa den bästa möjliga användarupplevelsen för våra läsare, kunder och samarbetspartners.

Tomas Mellgren tillträder som ekonomichef för NTM

Det blir Tomas Mellgren som tar över rollen som ekonomichef för NTM när nuvarande ekonomichef Jan Eric Johansson går i pension. Han börjar sin nya tjänst den 1 juni.
Kampanj på Pressfrihetens dag 3 maj 2024

Gemensam kampanj för den fria journalistiken

”Det är rörigt just nu. Men vi gör saker tydligare”. Det är huvudbudskapet när NTM:s nyhetstitlar på Pressfrihetens dag samlas i en gemensam kampanj för att uppmärksamma betydelsen av fri och oberoende journalistik.