NTM lanserar bredbandstjänsten Folke

NTM bildar nytt dotterbolag, Folke AB, för lansering av en ny bredbandstjänst under 2023.

NTM har 19 prenumererade titlar för lokala nyheter och tar nu steget att bredda affären. Lanseringen av Folke bredband ska skapa mervärde för befintliga kunder och samtidigt ge stora möjligheter att nå nya målgrupper.

– Vi har stora möjligheter att utveckla konsumentaffären med vår lokala räckvidd och infrastruktur tex etablerade marknadskanaler, försäljningsorganisation och ett kundcenter som är van att hantera kundsupport för digitala tjänster, säger Gunilla Bakkenes, Affärsområdeschef Läsaraffären på NTM.

Folke bredband kommer vara tillgängligt både som enskild tjänst eller paketerad med en prenumeration på lokala nyheter.

– I dagens alltmer digitala samhälle är internetuppkoppling en förutsättning och självklart en nyckel till att ta del av våra nyheter. Det är med stolthet vi kommer erbjuda våra kunder en helhetslösning för digitala nyheter, berättar Gunilla vidare om satsningen.

Gunilla Bakkenes, Affärsområdeschef Läsaraffären NTM

I branschen var VK Media i Umeå först ut att erbjuda både lokala nyheter och bredbandslösningar via dotterbolaget Fiber8, och därefter NWT Media. Nu riggar NTM för en satsning där koncernen genom Folke AB nu gått in som delägare i Fiber8. Folke bredband blir tillgängligt genom avtal med stadsnät i koncernens befintliga marknadsområden.

– Uppkoppling är en förutsättning för att kunna ta del av mediehusens digitala innehåll så vår skalbara helhetslösning med bredband kompletterar deras verksamhet och produktportfölj väldigt bra. Mediehusens redan fungerande strukturer för marknadsföring, försäljning och kundservice möjliggör låga kostnader och konkurrenskraftiga priser över tid, vilket är helt avgörande för att lyckas i denna bransch, säger Jörgen Anderhed, VD/CEO Fiber8.

Tillgång till bredbandsuppkoppling för alla i Sverige är ett samhällsansvar och en demokratisk förutsättning för att ta del av dagens och framtidens digitala tjänster och information. Likt övriga tjänster i koncernen är Folke bredband en digital prenumererad tjänst som inte kräver hårdvara.

– Att Fiber8 fortsätter hitta stora samarbetspartners är en bekräftelse på att affärsmodellen fungerar. Bredbandet är bärare av digital distribution och en samhällsviktig tjänst som låter mediehusen skapa mervärde till befintliga och kundrelation med nya målgrupper, tillägger Jimmie Näslund, vd VK Media.

Namnet Folke, det visuella uttrycket och folkedigital.se har arbetats fram av koncernens reklambyrå Fluid och ska väcka känslan av en tjänst som är trygg, prisvärt, snabb och folklig, eller ”Folkelig”.

– Arbetet med att bygga nya varumärken och tjänster skapar alltid ett stort engagemang. Fluid har verkligen i det visuella lyckats fånga kärnan i upplevelsen av tjänsten Folke. Samarbetet med VK Media och experterna på Fiber8 gör att vi kommer få en riktigt fin start, säger Marie Skagerström strategisk projektledare på NTM om uppstarten av bredbandssatsningen.

Besök Folke bredband

Marie Skagerström, Strategisk projektledare NTM


För mer information:

NTM
Gunilla Bakkenes, Affärsområdeschef Läsaraffären
Mobil: 070-212 92 15
E-post: gunilla.bakkenes@ntm.se
ntm.se

Fiber8
Jörgen Anderhed, VD/CEO
Mobil:070-337 72 60
E-post: jorgen.anderhed@fiber8.se
fiber8.se

VK Media
Jimmie Näslund, VD och koncernchef
Mobil: 070-650 27 54
E-post: jimmie.naslund@vkmedia.se
vkmedia.se

 

Om NTM – Vår styrka är det lokala
NTM är en av Sveriges största koncerner för lokal media. Kärnan i verksamheten är det  redaktionella arbetet i våra mediehus, från Småland till Norrbotten. Vi är en stark aktör med nyhetskanaler som når cirka 70 procent av invånarna i våra områden. Våra medierådgivare på NTM Media skapar lösningar för de t lokala näringslivet att utveckla sin marknadsföring tillsammans med vår reklambyrå Fluid.

Om Fiber8
Vi på Fiber8 har lång erfarenhet av telekombranschen och komplexa systemlösningar. Vi jobbar nära vår marknad för att kontinuerligt utveckla vårt koncept med fokus på kvalité och hög nivå av automation. Fiber8 är ett dotterbolag till VK Media AB som har sitt säte i Umeå. Fiber8 är först ut i Sverige att erbjuda en helhetslösning riktat till mediehus som på ett enkelt sätt möjliggör försäljning och hantering av paketerade bredbandstjänster. Vi underlättar mediebranschens digitala omställning samt skapar förutsättningar för mediehusen att entusiasmera nya kundsegment och stärka kundrelationerna.

Om VK Media
VK Media har sitt säte i Umeå och inom koncernen ingår bland annat morgontidningarna Västerbottens-Kuriren och Folkbladet med tillhörande nyhetssajter vk.se och folkbladet.nu. Inom koncernen finns även gratistidningen Totalt Umeå och tryckeriet Daily Print. VK Media är delägare i bredbandsbolaget Fiber8.

NTM:s nya produktstrateg ska vässa den digitala läsarupplevelsen

Nu tar vi nästa steg i vår digitala resa. Den 19 augusti tillträder Linda Cederberg tjänsten som produktstrateg med ansvar för att utveckla NTM:s digitala nyhetstjänster för att skapa den bästa möjliga användarupplevelsen för våra läsare, kunder och samarbetspartners.

Tomas Mellgren tillträder som ekonomichef för NTM

Det blir Tomas Mellgren som tar över rollen som ekonomichef för NTM när nuvarande ekonomichef Jan Eric Johansson går i pension. Han börjar sin nya tjänst den 1 juni.
Kampanj på Pressfrihetens dag 3 maj 2024

Gemensam kampanj för den fria journalistiken

”Det är rörigt just nu. Men vi gör saker tydligare”. Det är huvudbudskapet när NTM:s nyhetstitlar på Pressfrihetens dag samlas i en gemensam kampanj för att uppmärksamma betydelsen av fri och oberoende journalistik.